- 2 szklanki ryżu, ugotowanego dwa dni wcześniej
- 2 jajka
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 100g sałaty pekińskiej
- 1 pojedyncza pierś kurczaka
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki oleju arachidowego
Przygotowanie:
Pierś kurczaka dokładnie myjemy i gotujemy w 2 szklankach osolonej wody. Ugotowaną pierś drzemy widelcem na kawałki.
Rozgrzewamy 1 łyżkę oleju w woku, smażymy jajka jak na jajecznicę i odstawiamy.
Rozgrzewamy drugą łyżkę oleju i smażymy cebulkę. Dodajemy sałatę pekińską i czosnek i smażymy kolejne 2 minuty.
Do cebulki i sałaty dodajemy pozostałe składniki: kurczaka, jajko, ryż, sos ostrygowy i sojowy, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy przez 1 minutę. Smacznego!
Pysznie, ja bardzo lubię takie orientalne dania:)
Pozdrawiam:)
I ja lubię takie smaki!
zapowiada się przepysznie!