Chorizo na liściach sałaty z cebulką i pomidorami

Chrupiące chorizo na liściach sałaty to kolejna propozycja na szybkie i smaczne tapa, które śmiało możemy podać zarówno przy okazji wykwintnej kolacji jak i ogrodowego przyjęcia przy grillu :)

Składniki :
  • 1 mała sałata rzymska (gem lettuce)
  • Chorizo pokrojone w plasterki
  • Cebula pokrojona w piórka
  • Pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 łyżeczka wytrawnej sherry (opcjonalnie)
  • Oregano, bazylia do smaku
  • Olej do smażenia
Przygotowanie:

Sałatę dzielimy na listki, dokładnie myjemy i osuszamy.

 

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę, gdy zmięknie dodajemy drobno pokrojone pomidory i sherry, potem szczyptę oregano i bazylii i dusimy przez 3-5 minut.

 

W międzyczasie na drugiej patelni smażymy plasterki chorizo.

 

Na liściu sałaty układamy chorizo i cebulkę z pomidorami. Podajemy ciepłe. Gotowe!

Jedna myśl nt. „Chorizo na liściach sałaty z cebulką i pomidorami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *