Serowy słodki lukier


Kolejny chłodny dzień za oknem, więc dla poprawy humoru proponuje słodki wpis :) Lukier z kremowego serka filadelfia do dekoracji babeczek, tortów czy placków.

Esencję waniliową możemy zastąpić naszym ulubionym likierem, dopasowując smak do rodzaju wypieku.

Przygotowuje się go szybciutko i można przechowywać w lodówce, w zamkniętym pojemniku, do 2 dni.

Składniki :

  • 225g serka filadelfia
  • 120g miękkiego masła
  • 250g cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej

Przygotowanie:

W misce za pomocą miksera ubijamy serek z masłem, dodajemy wanilię i cukier puder (po ½ szklanki na raz). Przed podaniem trzymamy w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *