Jestem ostatnio bardzo zabiegana i nie mam czasu na kulinarne eksperymenty (co powoli zaczyna mi przeszkadzać). Będąc ostatnio w sklepie wypatrzyłam gotowe ravioli ze szpinakiem i serem mozzarella. Nie jestem fanem gotowych potraw, ale czasami nie mam wyjścia. Ravioli wyglądały apetycznie, a ja byłam głodna więc wylądowały w koszyku. Teraz już tylko pozostało wymyślić jakiś sos. Szybki przegląd lodówki i zamrażarki i sos gotowy :)
Składniki:
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 4-5 plastry boczku, pokrojone w kostkę
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 100 g startego żółtego sera
- parmezan i ostra papryka do posypania
W garnku na łyżeczce oliwy podsmażyłam cebulę i dodałam boczek. Wszystko razem porządnie wysmażyłam, tak, że z boczku zostały prawie skwarki. Zalałam to kwaśną śmietaną, dodałam żółtego sera i zagotowałam.
W międzyczasie ugotowałam ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzuciłam ravioli do garnka z sosem i wszystko wymieszałam razem. Przełożyłam na talerz, posypałam parmezanem i ostra papryką . Super dobre danie gotowe w 15 minut!
czasem i zwykłe półprodukty można zamienic w pyszne danie :-)
ale swietne ravioli! :-)