Pesto z kolendry, z dodatkiem pietruszki i nerkowców. Doskonały dodatek do makaronu, pizzy czy ryby.
Pesto z kolendry
Składniki:
- 1 duży pęczek kolendry
- ½ pęczka pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- ¼ szklanki oliwy
- ¼ szklanki nerkowców
- 2 łyżki startego parmezanu
- 1 łyżka soku z limonki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i ucieramy na gładką masę.
Niedawno odkryliśmy kolendrę na nowo, to pesto musi być pyszne :)
Uwielbiam pesto. Muszę się zabrać za wersję z kolendry.
Jaki ma piękny kolor, kolendry chyba jeszcze nie jadłam, chętnie wypróbuję :)
[…] można zaserwować na wiele sposób. Ja podałam rybę przełożoną ciastem filo z dodatkiem pesto z kolendry i owocem mango pokrojonym w […]