Przypadkowo odkryłam ten przepis w moich starych notatkach. Lato jest i ciągle mam ochotę na sałatki, więc postanowiłam wypróbować. Była to doskonała decyzja i dressing ten stoi teraz zawsze w mojej lodówce. Smak ma słodko-musztardowy i doskonale nadaje się do sałatek jak i do mięs. Moim ulubionym zestawem jest pieczony łosoś, młode ziemniaki ze świeżymi liśćmi szpinaku, boczkiem i awokado i to wszystko polane tym dressingiem. Niebo w gębie. Ale zachęcam to próbowania, bo smak jest uniwersalny.
Składniki:
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka miodu
- sok z 1 cytryny
- 6 łyżek oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Myślę, że świetnie pasowałby do typowej greckiej sałatki :)
Dobry pomysł, trzeba by wypróbować :)
[…] Dressing miodowo-musztardowy […]
[…] dressing musztardowo-miodowy […]