Stir fry, miękka, lekko chrupiąca kapusta z dodatkiem czosnku i chili. Doskonały dodatek do chińskich dań mięsnych i rybnych.
Stir fry bok choy
Składniki: (4 porcje)
- 1 łyżka oleju arachidowego
- 3 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1 mała papryczka chili, drobno pokrojona
- 2 łyżeczki soli
- 750g bok choy lub kapusty pekińskiej
- 2 łyżki wody
Przygotowanie:
Rozgrzej wok i dodaj olej. Jak olej nabierze bardzo wysokiej temperatury (prawie zacznie się palić), dodaj czosnek, chili i sól. Stir fry przez 15 sekund i dodaj kapustę pekińską lub bok choy. Stir fry przez 3-4 minuty, aż liście lekko zmiękną i dodaj 2 łyżki wody. Stir fry przez kolejne 2 minuty. Kapusta powinna być miękka i lekko chrupiąca.
Toz to najslodsza slodycz dzisiaj dla mnie. Wole takiego pak-choya niz 10 paczkow. Tylko, ze dysponuje nim tylko w jesieni, pod warunkiem, ze sobie posadze na dzialce.