Bok choy stir fry

Stir fry, miękka, lekko chrupiąca kapusta  z dodatkiem czosnku i chili. Doskonały dodatek do chińskich dań mięsnych i rybnych.

Stir fry bok choy

Składniki: (4 porcje)

  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 3 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 1 mała papryczka chili, drobno pokrojona
  • 2 łyżeczki soli
  • 750g bok choy lub kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie:

Rozgrzej wok i dodaj olej. Jak olej nabierze bardzo wysokiej temperatury (prawie zacznie się palić), dodaj czosnek, chili i sól. Stir fry przez 15 sekund i dodaj kapustę pekińską lub bok choy. Stir fry przez 3-4 minuty, aż liście lekko zmiękną i dodaj 2 łyżki wody. Stir fry przez kolejne 2 minuty. Kapusta powinna być miękka i lekko chrupiąca.


Jedna myśl nt. „Bok choy stir fry”

  1. Toz to najslodsza slodycz dzisiaj dla mnie. Wole takiego pak-choya niz 10 paczkow. Tylko, ze dysponuje nim tylko w jesieni, pod warunkiem, ze sobie posadze na dzialce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *