Półmisek włoskich antipasti

Wkrótce nadejdzie długo oczekiwany przez nas dzień wyjazdu do naszego rodzinnego, kochanego miasta – Poznania.  Po ciężkich pierwszych styczniowych tygodniach pracy wyczekuję  z utęsknieniem tych paru wolnych dni. Wizyta będzie jak zwykle bardzo intensywna, wypełniona spotkaniami z rodziną i przyjaciółmi. W wyobraźni czuję już zapach domowych potraw mojej mamy i smak golonki przygotowanej przez teściową. Znów pozwolę się nieco porospieszczać, to ogromny plus tych domowych odwiedzin. Półmisek  antipasti prezentowany poniżej jest wynikiem szybkiego przedwyjazdowego przeglądu zapasów lodówkowych i braku czasu na realizację bardziej skomplikowanych przepisów :)
Składniki:

  • prosciutto
  • kiełbasa chorizo
  • salami
  • zielone oliwki
  • ser stilton
  • ser gouda
  • cebula
  • papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • kapary
  • pita bread
  • humus
  • kapary
  • mieszanka sałat: rocket, rzymska
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Zaaranżować wszystkie składniki na talerzu, skropić oliwą z oliwek i delektowac się ucztą :)

  

One thought on “Półmisek włoskich antipasti”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *