Ravioli ze szpinakiem i mozzarellą w kwaśnym sosie śmietanowym.

Jestem ostatnio bardzo zabiegana i nie mam czasu na kulinarne eksperymenty (co powoli zaczyna mi przeszkadzać).  Będąc ostatnio w sklepie wypatrzyłam gotowe ravioli ze szpinakiem i serem mozzarella.  Nie jestem  fanem gotowych potraw, ale czasami nie mam wyjścia.   Ravioli wyglądały apetycznie, a  ja byłam głodna więc  wylądowały w koszyku. Teraz już tylko pozostało wymyślić jakiś sos.   Szybki przegląd lodówki i zamrażarki i sos gotowy :)

 

Składniki:

  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 4-5 plastry boczku, pokrojone w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 100 g startego żółtego sera
  • parmezan i ostra papryka do posypania

W garnku na łyżeczce oliwy podsmażyłam cebulę i dodałam boczek.  Wszystko razem porządnie wysmażyłam, tak, że z boczku zostały prawie skwarki. Zalałam to kwaśną śmietaną, dodałam żółtego sera i zagotowałam.

W międzyczasie ugotowałam ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wrzuciłam ravioli do garnka z sosem i wszystko wymieszałam razem. Przełożyłam na talerz, posypałam parmezanem i ostra papryką . Super dobre danie gotowe w 15 minut!

ravioli (1)

ravioli

2 thoughts on “Ravioli ze szpinakiem i mozzarellą w kwaśnym sosie śmietanowym.”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *